hur du lägger ögonskugga

Välj först en färg på ögonskugga som passar din ögonfärg. Använd tabellen nedan endast som en vägledning för färgschema:

Bruna ögon:

Ljusbrunt Mörkbrunt Svart
Silver Grått Svart
Ljuslila Mörklila SvartBlå/grå ögon:

Ljusblått Blått Svart
Silver Grått Svart
Rosa Rött Mörkbrunt
Ljusgrått Turkost SvartGröna ögon:

Ljusbrunt Mörkbrunt Svart
Silver Grått Svart
Ljusgrönt Mörkgrönt Svart
  1. Börja med den ljusaste färgen på ögonskugga och täck hela ögonlocket hela vägen upp till strax under ögonbrynet. Du kan även lägga lite av den ljusare färgen på undersidan av ögonvrån (se bilden nedan).
  2. Ta sedan den näst ljusaste färgen på ögonskugga och måla från mitten på ögonlocket och utåt. Lägg inte ögonskuggan lika högt upp mot ögonbrynet denna gång. Var noga med att övergången mellan färgerna blir snygg och naturlig. Använd en tops för att åstadkomma detta.
  3. Till sist, ta den mörkaste ögonskuggan och lägg den vid yttre ögonvrån i en sorts uppåtgående triangel. Var även här noga med övergången mellan ögonskuggorna. Du kan också lägga lite av den mörkaste ögonskuggan under den undre fransraden så att den möter samma färg på ögonlocket. Var dock ganska lätt på handen så att resultatet inte blir alltför hårt och kantigt.


lägga ögonskugga
Så här kan det till exempel se ut.

Ögonsmink - Lägga eyeliner, kajal och mascara

Du kan lägga eyeliner direkt på ögonskuggan (se ovan) eller utan ögonskugga. Det finns två sorters eyeliner – fast och flytande. En del fasta eyeliners kan vara lite svåra att få att fästa utanpå ögonskuggan men Lancôme brukar ha bra grejer. Flytande eyeliner är ingen match att få att fästa på ögonskugga och håller ofta bättre men den kräver en något säkrare hand och det kan vara svårt att rätta till om man råkat slinta eller varit lite darrhänt.

Till insidan av den nedre fransraden, eller strax under beroende på vad som ser bäst ut på just dina ögon, kan du måla en linje med kajalpenna.

Lägg slutligen mascara. Det finns många olika sorters mascara och den dyraste behöver absolut inte vara den bästa. Kom bara ihåg att daglig användning av mascara kan bleka ögonfransarna. 


Kommentarer
Postat av: Magda ♡

hej!

har du lagt till mig på bloglovin?

isåfall länkar jag dig :)

2011-11-15 @ 17:14:18
URL: http://mmagdafahlen.blogg.se/
Postat av: Benita Fransén

Vad spenderar du helst dina pengar på? :)

2011-11-15 @ 17:59:32
URL: http://kikibenchaa.blogg.se/
Postat av: chaima

De är från skopunkten.

Intressant blogg btw!

2011-11-15 @ 18:52:55
URL: http://chaaimas.blogg.se/
Postat av: chaima

Tacktack sötis! :D

2011-11-15 @ 20:45:37
URL: http://chaaimas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0